Son Yayınlar

YÖK,Yatay Geçiş Yapmak İsteyen Öğrenciler İçin Rehber Hazırladı


YÖK YATAY GEÇİŞ YAPMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLER İÇİN REHBER HAZIRLADI




YÖK'ün internet sitesinde yayınladığı habere göre yatay geçişler üç şekilde yapılabilecek.

Bunlar:


  • Üniversiteler arası
  • Üniversite içi
  • Merkezi Yerleştirme ile




Kontenjanlar,senatonun belirlediği şartlar ve taban puanları son başvurudan 15 gün sonra ilan edilecek.Kontenjan,ilan edilen her yıl için ÖSYM'nin kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yüzde 15'ini geçemeyecek.


Genel not ortalaması yatay geçiş yapmak için yeterli olmayan öğrenciler ise eğer isterlerse ÖSYS'de aldıkları puanla farklı bir puan türünde de yatay geçiş için başvurabilecek.

Merkezi yerleştirme puanlyla yatay geçiş yapmak isteyen öğrenci üniversiteye kayıt yaptırdığı yılki ÖSYS puanının,geçmek istediği programın sınava girdiği yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekecek.

Ara sınıflarda okuyan öğrencilerin başvurması halinde ilgili yükseköğretim programına başvuru yapıldığı yılda, ÖSYM ile öğrenci yerleştirilmemişse öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programa kayıt olduğu yıldaki ÖSYM kılavuzunda yer alan kontenjan dikkate alınacak.

Açık veya uzaktan öğretim programlarına başvurmak isteyen öğrenciler Eylül ayının ilk haftasının son günü mesai bitimine kadar ilgili yükseköğretim programına başvurabilecek ve bu programlarda kontenjan sınırlaması bulunmayacak.

Yatay geçiş için yüzde 30 kontenjan ayrılacak.


YÖK tarafından tespit edilen usul ve esaslar uyarınca 2014-2015 eğitim öğretim yılı için her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için ÖSYS kılavuzunda öngörülen öğrenci kontenjanının yüzde 30'u kadar kontenjan ayrılacak.
Başvurunun kontenjandan fazla olması durumunda, ÖSYS puanı en yüksek adaydan başlanarak sıralama yapılacak. Öğrenciler, sadece bir defa yatay geçiş yapabilecek.



İLGİLENEN ÖĞRENCİLER AŞAĞIDAKİ LİNKTEN HAZIRLANAN REHBERE ULAŞABİLİR:



http://www.yok.gov.tr/web/ogrenci/yatay-gecis



Hiç yorum yok