Son Yayınlar

Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümü

                           Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Tanımı ve İş Alanları




Bölümü Tanıyalım:


Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, yerel ve uluslararası siyasal süreçlerin antropolojik, sosyolojik ve ekonomik çerçeveler içinde incelenmesi amacına yönelik bir öğretim yöntemini izlemektedir. Gelişme, kaynakların yönetimi ve uluslararası ekonomi, ders programları içinde önemli bir yer tutmaktadır. Program, tercih edecek öğrencilere küresel ilişkileri siyaset, iktisat ve kültürel süreçlerin iç ilişkilerini kapsayan disiplinler arası bir bakış açısıyla kavrama becerisi kazandıracaktır. 




Mezunları Ne Yapar?

Bu bölümlerden mezun olanların çalışabilecekleri alanlar oldukça çeşitlidir. En önemli çalışma alanları arasında başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi devlet daireleri, özel şirketler, çeşitli kitle haberleşme kuruluşları ve uluslararası bankalar sayılabilir. İyi bir donanıma sahip olmak ve yabancı dil bilmek iş bulma olanağını artırır.Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olacak öğrenciler, aldıkları eğitime koşut olarak, gerek kamu gerekse özel sektörde iş bulabilirler. Dışişleri Bakanlığı bürokrasisi içerisinde görev alabilecekleri gibi diğer bakanlıkların da dış ilişkilerle ilgili birimlerinde görev alabilirler. Diğer yandan, siyaset bilimi, diplomasi ve uluslararası ilişkilerin yanı sıra ekonomi, finans, işletme, iletişim ve medya, hukuk, kamu yönetimi gibi pek çok farklı alana yönelme olanağı sağlayan temel bir disiplin olduğundan, genel olarak siyasi ve sosyal konulara ilgi duyan fakat uzmanlık alanını tam olarak belirleyememiş öğrenciler için ideal bir temel oluşturmaktadır.


Aslında tüm bölümlerde olduğu gibi Siyaset Bilimi ve Uluslarası İlişkiler Bölümü'nde de akademik yaşamınız boyunca kendinizi geliştirmeniz önemli.Hangi bölümü seçecek olursanız olun siz en iyisi kendiniz geliştirmeye odaklanın.Bu sizin iş yaşamınızın da temelini atacaktır ve sizi rakiplerinizden öne çıkaracaktır.





Hiç yorum yok