Ana içeriğe atla

Tercihlerinde Hukuk Fakültelerine Yer Vermek İsteyenlere Yönelik Bir Soru-Bir Cevap


Sıralamam 11953 İstanbul hukuk ya da Marmara Hukuk Fakültesi kazanma şansım nedir?

İstanbul Hukuk Fakültesi geçen yıl 7420 başarı sırasıyla;Marmara Hukuk Fakültesi ise 9150 başarı sırasıyla son öğrenciyi almış.Sizin sıralamanıza göre Marmara Hukuk Fakültesi daha yakın duruyor.Ancak siz ihtimal biraz daha az olsa bile İstanbul Hukuk Fakültesi'ni mutlaka tercih listenizde bulundurun.
Ancak hukuk için ikinci öğrenim programlarını kazanma olasılığınız daha fazla.
İstanbul Üniversitesi Hukuk (İÖ) geçen yıl 11.400 ile;Marmara Hukuk (İÖ) ise geçen yıl 13.900 başarı sırasıyla kapanmış.Marmara Hukuk ikinci öğretimine girme olasılığınız yüksek.İkinci öğretimi düşünüyorsanız yazabilirsiniz.İkinci öğretimde,normal öğretime göre eğitim-öğretim açısından fark yoktur yalnızca eğitim saatleri öğleden sonra başlar.Ayrıca üniversiteden mezun olduğunuzda da diplomanızda"ikinci öğretim" ibaresi bulunmaz.

Her sene hukuk bölümüne talep fazla olmaktadır ve bu bölümün başarı sıralamalarında büyük değişim yaşanmaz.Ancak 2013'te yeni hukuk fakültelerinin açılması olasılığı da hukuk fakültesi isteyen öğrencilere bir avantaj sağlayabilir.


İşte yeni açılan bazı hukuk fakülteleri ve kontenjanları:
                                                             

Hacettepe Üniversitesi (Kontenjan:80)                                                        
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi(Tam Burslu) (Kontenjan:10)      
Atatürk Üniversitesi  (Kontenjan:125)                                                          
Maltepe Üniversitesi(Tam Burslu) (Kontenjan:16)
Maltepe Üniversitesi(%50 Burslu)(Kontenjan:16)
Maltepe Üniversitesi(%25 Burslu)(Kontenjan:16)                                    
Çağ Üniversitesi (%75 Burslu) (Kontenjan:8)                                          
İstanbul Aydın Üniversitesi(%75 Burslu) (Kontenjan:4)                              
İzmir Ekonomi Üniversitesi (Tam Burslu)(Kontenjan:10)

Eğer tek tercihiniz hukuk ise yukarıda belirttiğim üniversiteler ve bu üniversiteler gibi yeni açılan diğer hukuk fakültelerinden şartlarınıza uygun olanlarını tercih listenize alabilirsiniz.

Tercih sürecinizde başarılar dilerim.

Sizler de aklınıza takılanları yorum olarak bırakabilirsiniz.En kısa sürede ayrıntılı bir şekilde cevaplamaya,sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.


  

Yorumlar

  1. 23bindeym.ve erciyes pdr yi istiyorum sizce olma ihtimali nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ösym'nin 2012 kontenjanlar kılavuzuna baktığımızda Erciyes Üniversitesi PDR'nin geçen yıl son öğrencisini 18.400 ile aldığını görüyoruz.Bu başarı sırasıyla sizin başarı sıranız arasında fark olmasına rağmen mutlaka tercih listenizde bulundurun.

      Ancak yine Ösym'nin 2012 kılavuz verilerine göre Erciyes Üniversitesi PDR İkinci öğretim programına (en son öğrencisini 24.200 ile almış)yerleştirilme olasılığınız,yukarıda anlattığım örgün-normal eğitim PDR bölümüne göre daha yüksek görünüyor.İkinci öğretim programı düşünüyorsanız tercih listenize almalısınız.(Yalnız ikinci öğretim programlarının ders saatleri akşam olmaktadır.Ayrıca ödenen harç miktarı da daha yüksektir fakat eğitim-öğretim kalitesi aynıdır ayrıca mezun olduğunuzda da diplomanızda ikinci öğrenim ibaresi bulunmaz.)

      Sil
  2. arkadaşlar 25 bindeyim pamukkale pdr olasılığı nedir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pamukkale Üniversitesi PDR örgün öğretim 20.100 başarı sırasıyla,ikinci öğretimi ise 24.000 başarı sırasıyla son öğrencisini almış görünüyor.Bu bakımdan Pamukkale Üniversitesi PDR ikinci öğretimde şansınız biraz daha yüksek görünüyor.Ancak örgün-normal öğretimi de yazmalısınız.
      Bu sene sıralamalarda değişim yaşanabilir.Bu nedenle tercihlerinizi hedeflerinize göre şekillendirmeniz sizin yararınıza olacaktır.
      Not:Kendi başarı sıranızdan daha düşük ve istediğiniz bölümleri de tercih listenize almayı ihmal etmeyiniz.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Edebiyatında Sanatçıların Ünvanları

İstanbul Öykücüsü:Sait Faik Abasıyanık Sultanü'ş Şuara:Baki Vatan Şairi,hürriyet şairi:Namık Kemal İstiklal Marşı Şairi,Ümmetçi Şair:Mehmet Akif Ersoy İstanbul Şairi:Yahya Kemal Beyatlı Şair-i Azam,tezatlar şairi:Abdülhak Hamit Tarhan Lale Devri Şairi:Nedim Evler Şairi:Behçet Necatigil

Türk Edebiyatında Nehir Romanlar veya Üçlemeler

Bir yazarın bir topluluğun,bir ailenin belli bir zaman dilimindeki yaşamını anlattığı birbirinin devamı olarak yayımlanan eserlere nehir ya da ırmak roman denir.Bazı nehir romanlar üçlemedir. Aynanın İçindekiler Serisi- Attila İlhan: B ıçağın Ucu, Sırtlan Payı, Yaraya Tuz Basmak, Dersaadet’te Sabah Ezanları, O Karanlıkta Biz, Allah’ın Süngüleri Reis Paşa, Gazi Paşa  Akçasazın Ağaları Serisi- Yaşar Kemal: Demirciler Çarşısı Cinayeti, Yusufçuk Yusuf  Esir Şehir Üçlemesi- Kemal Tahir: E sir Şehrin İnsanları, Esir Şehrin Mahpusu, Yol Ayrımı

Hukuk Fakültesi 2010-2011 Başarı Sıralamaları Karşılaştırması

Hukuk,her yıl adaylar tarafından çok talep gören bölümlerden biri.Her yıl çok büyük değişimlerin yaşanmadığı biliniyor ancak bu yıl kontenjanlarda artışlar söz konusu.Siz de tercihlerinde Hukuk Fakültelerine yer verecek adaylardan biriyseniz size rehber olması için Hukuk Fakülteleri 2010 ve 2011 (0,15 katsayısı baz alınarak) başarı sıralamaları karşılaştırılmasına bakabilir,b u yılki hukuk kontenjanlarındaki artmayı da göz önünde bulundurarak ilerisi için yaklaşık olarak bir fikir sahibi olabilirsiniz. Tercihlerinizi yaparken size yardımcı olması dileğiyle... Hukuk Fakülteleri'nin 2010 ve 2011'de son aldığı öğrencinin başarı sıralarını inceleyerek yıllar içindeki değişimleri (ne kadar yükselip,düştüğünü) görebilirsiniz.                   2010 Başarı Sırası                                 2011Başarı Sırası Akdeniz Ü:              10.700                                                              15.600 Anadolu Ü:               8.300