Son Yayınlar

Divan Edebiyatı Şairleri


 Şeyh Galip: Divan edebiyatının en büyük şairlerinden biridir. Özellikle "Hüsn ü Aşk" adlı eseriyle tanınır. Aşk ve güzellik üzerine yazdığı şiirleriyle ünlüdür.

Fuzuli: Divan edebiyatının en önemli şairlerindendir. Arapça, Farsça ve Türkçe'yi ustalıkla kullanmasıyla tanınır. Aşk, ayrılık, ölüm gibi temaları işlemiştir.

Nef'i: Divan edebiyatının önemli şairlerinden biridir. Edebiyat alanında birçok eseri bulunmaktadır. Özellikle kasideleri ve gazelleriyle tanınır.Siham-ı Kaza önemli eseridir.

Nabi: Divan edebiyatının önemli şairlerindendir. Halk şairi olduğu kadar saray şairi kimliğiyle de tanınır. Eserlerinde sade bir dille aşk, tabiat ve ölüm gibi temaları işlemiştir.Hayriyye ve Hayrabad adlı eserleri önemlidir.

Baki: Divan edebiyatının önemli şairlerinden biridir. Şiirlerinde genellikle aşk, tabiat ve ölüm gibi temaları işlemiştir.Şairler Sultanı olarak bilinir.Kanuni Mersiyesi adlı eseri vardır.

Nedim: Divan edebiyatının önemli şairlerinden biridir. Tanzimat döneminin öncü şairlerindendir. Özellikle kaside ve gazelleriyle tanınır.

Gülşehri: Divan edebiyatının önemli şairlerindendir. Şiirlerinde aşk, tabiat ve tasavvuf gibi temaları işlemiştir.Mantıku't Tayr önemli eseridir.

Hiç yorum yok