Son Yayınlar

YKS'ye Girecek Adaylar Bunlara Dikkat Etmeli!

YKS için ÖSYM Başkanı Ömer Demir uyarılarda bulundu. Demir, "Adayların evlerinden vakitlice çıkıp sınav binalarının kapatılacağı saat 09.45'e kadar binaya girmeleri gerekiyor" dedi.


210 ADAYIN SINAVI KOL SAATİ NEDENİYLE İPTAL EDİLDİÖmer Demir, adayların özellikle sosyal medyadan, değişik kaynaklardan edindikleri bilgilere itibar etmemeleri gerektiğinin altını çizerek, ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ve resmi Twitter hesabından yapılan duyuruları takip etmelerini istedi.

Demir, geçen yıl YGS'de en fazla iptal nedeninin kol saati olduğunu, bu gerekçeyle 210 kişinin sınavının iptal edildiğini belirtti.

Sınavların yapıldığı bütün sınıflarda saat olduğunu hatırlatan Demir, bu nedenle adayların saat ile sınava gelmemelerini istedi.

Günlük kullanımdaki takılarla sınava gelinmesinin de kural ihlaline girdiğini anımsatan Demir, "Adaylar, günlük hayatta kullandıkları bu eşyayı, sınav öncesi son anda emanet edecek yer arıyorlar. O nedenle adayların kimlikleri, sınav giriş belgeleri ve sınav yerine gidiş gelişlerini sağlayacak kadar bir para dışında ihtiyaçları yok. Şeffaf bir şişe içerisinde su dışında, yanlarında hiçbir yiyecek ve içecek getirmesinler" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok