Üniversite Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?


Üniversite mi,bölüm mü?Elbette ikisi de önemli.Ancak bölümünüzü seçtiyseniz ve fikrinizi değiştirmeye de niyetiniz yoksa sıra üniversite seçimine geldi demektir.Üniversite ve bölümünüz sizi geleceğe taşıyacaktır.Bu nedenle düşünmeden rastgele bir seçim yapmamalısınız.İyice araştırmalı bölümü ve üniversiteyi iyi tanımalı,imkanlarını öğrenmelisiniz.Akademik kadrosundan kampüs olanaklarına kadar iyice tartıp öyle karar vermelisiniz.


Aşağıda bir üniversite seçerken dikkat etmeniz gereken her şeyi sıraladık.Bunlara dikkat ederek karar verin.

1.Akademik Kadro:Akademik kadro üniversitenin yapıtaşlarındandır.İnceleyerek karar verin.
2.Kampüs Olanakları:Kampüs olanakları önemli.Dört yıınızı orada geçireceğinize göre gidip görerek karar verin.Eğitim öğretim yapacağınız ortama ısınmalısınız.
3.Kampüsün Bulunduğu Şehir ve  Şehrin İmkanları:Hangi şehirde eğitim yapacağınız da önemlidir.Mutlaka kampüsü gidin görün.Ailenizden uzakta bir şehir tercih edecekseniz bunu iyi düşünerek karar verin.Şehrin sosyal,kltürel olanakları nasıl?İnceleyin.Sonradan pişman olmayın.
4.Kütüphanesi var mı?Laboratuarları nasıl?
5.Ulaşım Olanakları Nasıl?:Bu konu da çok önemli.Kampüs evinize çok uzaksa nasıl gelip gideceksiniz.Yeri nerede çok mu uzak.Bunlar önemli.Ulaşım sorun olursa çok zorlanırsınız.Aman dikkat!
6.Çift Anadal,Yandal olanakları nasıl?
7.Yatay Geçiş,Dikey Geçiş Olanakları var mı?:Olur da sonradan bölümünüzü değiştirmek isterseniz bu olanaklara da dikkat edin.
8.Staj İmkanları Nasıl?
9.Burs İmkanları Nasıl?
10.Yabancı Dil Eğitimi Nasıl?

Hiç yorum yok