Ana içeriğe atla

YGS'ye Girecek Adaylar Bunlara Dikkat!


YGS'ye girecek adaylar giriş belgelerini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM'nin internet sayfasından edinebilir. Giriş belgesinin üzerinde adayın, sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunuyor. Adaylara ayrıca sınava giriş belgesi gönderilmeyecek. Öğrencilerin, ÖSYM'nin sayfasından edinecekleri sınav giriş belgelerinin renkli veya siyah-beyaz çıktılarını, TC kimlik numarası ile fotoğraf üzerinde soğuk damganın bulunduğu nüfus cüzdanları ile son 6 ayda çekilmiş bir fotoğraf da bulundurmaları gerekiyor. Adaylardan, sınavın başlama saatinden en az bir saat önce sınav binası önünde hazır olması gerektiğinden, oluşabilecek trafik yoğunluğunu göz önünde bulundurmaları gerekiyor.
Sınavın yapıldığı her bir salona duvar saati, adayların sınavda kullanacakları gereçler (kalem, silgi, kalemtıraş) ile şekerleme ve peçete, ÖSYM tarafından sağlanacak. Adaylar sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek.


Sınav sabahı adaylar kimlik kontrolleri yapılıp güvenlik kontrolünden geçtikten sonra binalara alınacaklar. Sınav binalarına, yanında sadece Sınava Giriş Belgesi ile nüfus cüzdanı (veya süresi geçerli pasaport) olan adaylar içeri alınacak.
Adayların sınav binasına; her türlü delici ve kesici alet ile ateşli silah, anahtarlık, çanta, saat, cüzdan, kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş (basit toplu iğne hariç) ve diğer takılar, cep telefonu, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar, kulaklık ile her türlü elektronik/mekanik cihaz her türlü plastik, cam ve metal içerikli eşyalar, her türlü müsvedde kâğıt, defter, ders notu, kitap, sözlük, dergi, gazete ve benzeri yayınlar kalem, silgi, kalemtıraş, cetvel, pergel, açıölçer ve benzeri araçlarla girmesine izin verilmeyecek.
Sınavın yapıldığı bina içerisinde, sınav sırasında ya da sınavdan sonra bu tür eşya ve cihazları taşıdığı tespit edilen adayın sınavı geçersiz sayılacak.

YGS HANGİ TESTTE KAÇ SORU VAR?
Sınavda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacak. YGS'de Türkçe'den 40, tarihten 15, coğrafyadan 12, felsefeden 8 ve din kültürü ve ahlak bilgisi veya ilave felsefe sorularından 5, temel matematikten 40, fizikten 14, kimyadan 13, biyolojiden ise 13 soru sorulacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Edebiyatında Sanatçıların Ünvanları

İstanbul Öykücüsü:Sait Faik Abasıyanık Sultanü'ş Şuara:Baki Vatan Şairi,hürriyet şairi:Namık Kemal İstiklal Marşı Şairi,Ümmetçi Şair:Mehmet Akif Ersoy İstanbul Şairi:Yahya Kemal Beyatlı Şair-i Azam,tezatlar şairi:Abdülhak Hamit Tarhan Lale Devri Şairi:Nedim Evler Şairi:Behçet Necatigil

Türk Edebiyatında Nehir Romanlar veya Üçlemeler

Bir yazarın bir topluluğun,bir ailenin belli bir zaman dilimindeki yaşamını anlattığı birbirinin devamı olarak yayımlanan eserlere nehir ya da ırmak roman denir.Bazı nehir romanlar üçlemedir. Aynanın İçindekiler Serisi- Attila İlhan: B ıçağın Ucu, Sırtlan Payı, Yaraya Tuz Basmak, Dersaadet’te Sabah Ezanları, O Karanlıkta Biz, Allah’ın Süngüleri Reis Paşa, Gazi Paşa  Akçasazın Ağaları Serisi- Yaşar Kemal: Demirciler Çarşısı Cinayeti, Yusufçuk Yusuf  Esir Şehir Üçlemesi- Kemal Tahir: E sir Şehrin İnsanları, Esir Şehrin Mahpusu, Yol Ayrımı

Hukuk Fakültesi 2010-2011 Başarı Sıralamaları Karşılaştırması

Hukuk,her yıl adaylar tarafından çok talep gören bölümlerden biri.Her yıl çok büyük değişimlerin yaşanmadığı biliniyor ancak bu yıl kontenjanlarda artışlar söz konusu.Siz de tercihlerinde Hukuk Fakültelerine yer verecek adaylardan biriyseniz size rehber olması için Hukuk Fakülteleri 2010 ve 2011 (0,15 katsayısı baz alınarak) başarı sıralamaları karşılaştırılmasına bakabilir,b u yılki hukuk kontenjanlarındaki artmayı da göz önünde bulundurarak ilerisi için yaklaşık olarak bir fikir sahibi olabilirsiniz. Tercihlerinizi yaparken size yardımcı olması dileğiyle... Hukuk Fakülteleri'nin 2010 ve 2011'de son aldığı öğrencinin başarı sıralarını inceleyerek yıllar içindeki değişimleri (ne kadar yükselip,düştüğünü) görebilirsiniz.                   2010 Başarı Sırası                                 2011Başarı Sırası Akdeniz Ü:              10.700                                                              15.600 Anadolu Ü:               8.300