Son Yayınlar

Yeni Üniversite Giriş Sistemi Üzerinde Çalışılıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı  ÖSYM ile birlikte yeni bir üniversite giriş sistemi üzerinde  çalışıldığını söyledi.


Adaylar Her Ay Sınava Girme Hakkına Sahip  Olabilecek:

Adaylar çalışmaları yapılan bu yeni sistemle her ay bir sınava girme hakkına sahip olacak ve girdikleri bu sınavlardan aldıkları en yüksek notla tercih yapabilecek.


Bu sistemde, öğrencilerin bir kez sınava girdikleri sınav sonuçlarına göre değil, senenin belli aylarında veya örnek olarak her ay sınava girme hakkının olduğunu ifade eden Avcı, “O projenin gereği olarak soruların birikmesi lazım. Düşünün her ay soru sorduğunuz zaman senede en az 12 tane bu ölçekte sınav yapıyorsunuz demektir. Bunun için de 12 çarpı bu ölçekte soruya ihtiyacınız var bir yılda. Buna yıllar boyu düşündüğünüzde katlanıyor. O projenin gereği bu. Bunlar izah edildi, ‘çalışalım’ denildi sadece. Şimdi tekrar artılarıyla eksileriyle biz bunu çalışıyoruz. Bir karar verdiğimiz zaman da onu kamuoyuyla paylaşırız” diye açıkladı.Yeni sistemi TOEFL sistemine benzediğine de  dikkat çekti.Avcı, TOEFL sınavlarına istenildiği zaman girilebildiğini anımsatarak, bu sınavda binlerce, yüz binlerce, milyonlarca sorunun bulunduğunu, bir imtihandaki sorunun bir süre daha yöneltilmediğini anlattı. Bu sınavda alınan en yüksek puanla öğrenci kabul eden kurumlara müracaatın yapılabildiğini dile getiren Avcı, benzer bir sitemin üniversiteye giriş için tasarlandığını belirtti.


Ayrıca Nabi Avcı,ÖSYM'nin geçtiğimiz günlerde  yapılan YGS ve LYS sorularının açıklanmamasını da  her ay bir sınav yapılacağı için,soruların bir havuzda birikmesinin amaçlandığından kaynaklandığını da sözlerine ekledi.


TOEFL NEDİR?

Standart Amerikan İngilizcesini üniversite düzeyinde kullanabilme ve anlayabilme yeteneğini ölçen TOEFL (Test of English as a Foreign Language/ Yabancı Dil olarak İngilizce Sınavı) 130 ülkede ABD’nin Educational Testing Services Şirketi tarafından düzenlenir. Sınav yılda 50 kezden fazla uygulanıyor. En yüksek puan geçerli oluyor.


Hiç yorum yok