Son Yayınlar

YARIYIL TATİLİNDE NASIL ÇALIŞMALI?








     Yarıyıl tatilinin de gelmesiyle birlikte çalışmalarınızı yeniden gözden geçirmenin zamanı geldi.Şimdi hep birlikte tatilde neler yapabileceğimize göz atalım...

    
           Tatildesiniz ancak çok geç kalkmamaya özen göstermelisiniz.Nasıl olsa istediğiniz okulu ve bölümü kazandığınız zaman mutlulukla uyursunuz:) 

   Sabah kalktınız.Güzel bir kahvaltı yapmalısınız.Kahvaltı tüm öğünler arasında en önemli olandır.Bu yüzden kahvaltıya dikkat.Kahvaltınızda proteinin önemini unutmamalısınız. Sabah kahvaltınızda protein mutlaka olmalıdır.



        Öncelikle tatilde gününüzü planlamakla işe başlayın.Tekrar edeceğiniz dokümanlarınızı belirlemelisiniz.Hangi dersi hangi gün çalışmanız gerektiğini belirlemelisiniz.En çok zorlandığınız dersi çalışma planınızın başına,rahat yaptıklarınızı ise çalışma planınızın sonuna koyabilirsiniz.Önemli olan çalışma masanızdan geçirdiğiniz süre değil,bu geçirdiğiniz sürenin niteliğidir.Çalışma programınız da 40 dk ders 10 dk tekrar 10 dk ara tekrar 40 dk ders 10 dakika tekrar ve 10 dk ara şeklinde planlayabilirsiniz.Bir sözel,bir sayısal test çözebilirsiniz.Üst üste sayısal ya da üst üste sözel test çözmek daha faydalı olacaktır.On beş gün tatiliniz boyunca günlük çözdüğünüz soru sayınızı her gün biraz daha arttırmaya çalışın.

Çözdüğünüz soruların yanlış ve doğrularını inceleyin.Kaç doğru,kaç yanlışınız olduğunu hesapladıktan sonra yanlış sorularınıza mutlaka geri dönün ve hatanızın nerede olduğunu anlamaya çalışın.Çünkü bu sizin gerçek sınavda hata yapma oranınızı oldukça azaltacaktır.Yanlışlarınızın olduğu konuları tekrar çalışın.Yazarak çalışmak da her zaman sizin için yararlı olacaktır.Mutlaka yazın.Yazdıkça gelişim kaydettiğinizin farkına varacaksınız.

Tabii tatilde de hep çalışmak olmaz.Elbette eğlenip gezmek de hakkınız.Kendinize haftada iki gün ayırın.Dinlenin,gezin,sinemaya gidin.

Kimsenin çalışma yöntemi kimseye benzemez.İşte bu nedenle standart plan ve çalışma yöntemi yerine kendi yapınıza ve günlük koşullarınıza göre seçim yapmalısınız.

Sınava kısa bir süre kaldı.Şimdi depar atma zamanı.Kendinizi en güzel geliştireceğiniz günlerden geçiyoruz.Sonradan üzülmemek için bu zamanları iyi değerlendirmelisiniz.

Hem tatil yaptığınız hem de kendinizi geliştirdiğniz ve hedefinize bir adım daha yaklaştığınız bir yarıyıl tatili olsun.

Sorularınız varsa her zaman iletebilirsiniz...







Hiç yorum yok