Son Yayınlar

Açık Uçlu Edebiyat Soruları-1






ÖSYM nin açık uçlu sorularla sınav denemesinden sonra ,önümüzdeki yıllarda bu tarz sorularla karşılaşabilirsiniz.İşte bu nedenle şimdiden küçük edebiyat sınavımızda kendiniz sınayın.(Hem okula da yardımcı olacak)

Kendinizi sınayın.Bakalım bu küçük sınavımızdan kaç puan alacaksınız?Başarılar.





1.Aşağıdaki edebi sanatları kısaca açıklayınız?


a)Mübalağa:.......................................................................................................
...................................................................................................................(0,5 puan)
b)Tenasüp:......................................................................................................................
................................................................................................................(0,5 puan)
c)Tecahül-i Arif:....................................................................................................................
...............................................................................................................(0,5 puan)
d)Cinas:................................................................................................................................
..............................................................................................................(0,5 puan)
e)Teşbih:..............................................................................................................................
...............................................................................................................(0,5 puan)
f)Telmih:..............................................................................................................................
..............................................................................................................(0,5 puan)





2.Aşağıdaki boşlukları uygun biçimde doldurunuz.

Türk edebiyatındaki ilkler:

a)ilk Türk destanı .......................... (0,5 puan)
b)İlk Divan şairi............................(0,5 puan)
c)İlk edebi roman..........................(0,5 puan)
d)İlk resmi gazete..........................(0,5 puan)
e)İlk yarı resmi gazete.......................(0,5 puan)
f)Bir bildiriyle kurulan ilk topluluk.....................(0,5 puan)



Aşağıdaki sorulardaki boşlukları  yazar-eseri sırasıyla doldurunuz.

3.....................................................    ,     .................................................. adlı eserinde Doçent Aysel'in kendisiyle yüzleşmesini kaleme almıştır.(10 puan)



4.....................................................  , ..................................................   adlı eserinde genç bir mühendis olan Turgut Özben'in yaşamını anlatmıştır.(10 puan)


5........................................................ , ...................................... adlı eserinde  otel katibi Zebercet'in yaşamını işlemiştir.(10 puan)




Hiç yorum yok