Ana içeriğe atla

Bir Soru-Bir Cevap

Soru-Cevap

Soru:Merhabalar.Başarı sıralamam MF-4 36.041.Öncelikli tercihim İzmir.Bilgisayar veya yazılım Mühendisliği istiyorum.Teşekkürler.



Cevap:
Öncelikli tercihiniz İzmir olduğu için Tercih kılavuzunda İzmir'deki üniversitelerden

Devlet Üniversitesi olarak 2011'de;
  • Ege Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği 27.100 başarı sırasıyla,
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ise 31.800 başarı sırasıyla,

Vakıf Üniversitesi olarak da 2011'de;
  • İzmir Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği  (Tam Burslu) (ingilizce)  51.400 
  • İzmir Üniversitesi Yazılım Mühendisliği (Tam Burslu) (ingilizce) 50.900 
  • Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu) (İngilizce) 36.100 
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği (Tam Burslu) 26.000
  • İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği ise (Tam Burslu) 26.800

başarı sıralarıyla kapanmış gözüküyor.

İzmir ilk tercihiniz olduğu için İzmir'deki  devlet üniversitelerden sizin başarı sıranızdan daha yüksek kapanmasına rağmen "Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'ni" mutlaka tercih listenizde bulundurun.


Vakıf üniversitesi de düşünüyorsanız verdiğiniz başarı sırası bilgisine göre tam burslu olarak "İzmir Üniversitesi "bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliğini veya "Yaşar Üniversitesibilgisayar mühendisliğini kazanma olasılığınız çok yüksek.


Bu vakıf üniversitelerinin tam burslu mühendislik (İzmir Üniversitesi bilgisayar ve yazılım ve Yaşar Üniversitesi bilgisayar mühendisliği) bölümlerini tercih listenizde bulundurursanız (Eğer bu sene sıralamalarda çok büyük bir değişiklik olmazsa) bu bölümlerden birine yerleştirileceksinizdir.


Başarılar.







Yorumlar

  1. Çok teşekkürler zahmet ettiniz bu kadar.Şimdi kazanma ihtimalim bile çok düşük devlet üniversitelerini peki bu vakıfları kazansam ,daha sonra istedikleri not ortalamasını yapamazsam burs kesilmez mi bu yüzden İzmir olmaz galiba değilmi ? İYTÜ kazanma olasılığım hakkında ne düşünüyorsunuz.Özellikle son okuduklarım ve hocalarımın dediklerinden sonra burayı 2 , 3 kat daha çok istedim.İzmir yerine İstanbul ve Ankaradaki kazanma olasılıklarım hakkında ne düşünüyorsunuz? Biliyorum zahme edip yoruluyorsunuz çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burs kesilme durumları üniversiten üniversiteye farklılık gösterebiliyor.Mesela bir üniversite 4 üzerinden 2 ortalama tutturmanızı isterken diğer bir üniversite öğreniminizin sonuna kadar bursunuzu kesmiyor.(Bunu kazanmak istediğiniz üniversiteye giderek öğrenmeniz sizin açınızdan iyi olur.)Örnek verecek olursak Yaşar Üniversitesi,üniversite yaşamınız boyunca ortalamanızın 4 üzerinden 2 olmasını şart koşmuş.Yani her sınıf sonunda ortalamanızın 2 olması gerekiyor.Eğer notunuzu 2'nin altına düşürmezseniz ki bu eğer bölümünüzü seviyorsanız çok da zor değildir, İzmir'deki vakıf üniversitelerini düşünmelisiniz.İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü geçen sene 33.100 ile son öğrencisini almış sizin ise 36.041 aslına bakarsanız bu aralık kapanmayacak bir aralık değil.Her sene değişimler olabiliyor.Kazanma olasılığınız var.Tercih listenizde bulundurmalısınız.(Ancak yine de kendi başarı sıranızdan düşük bölümleri de tercih listenizde yer vermeyi ihmal etmeyin)
      Ankara üniversitesi bilgisayar mühendisliği 26.500 ile kapanmış bu size biraz uzak duruyor.Ancak tercih listenizde mutlaka olmalı.
      İstanbul Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği birinci öğrenimi 27.900 ile ikinci öğrenimi ise 40.700 ile kapanmış.Birinci öğrenimi sizin başarı sıranızdan yüksek kapanmış olsa da tercih listenizde bulundurun ancak ikinci öğreniminine yerleştirilme olasılığınız (büyük değişikler olmazsa) oldukça yüksek görünüyor.Burada da şunu unutmayın ki ikinci öğrenim saatleri farklıdır ve harçları birinci öğrenime göre fazladır.(ancak şu sıralar harçların kaldırılması da gündemde)Fakat eğitim öğretim olarak birinci ile ikinci öğrenim arasında fark yoktur.Üniversite imkanları aynıdır.Eğer İstanbul'u düşünüyorsanız İstanbul Üniversitesi'ni tercih listenizde bulundurun.Son olarak yine eğer düşünüyorsanız; İstanbul'daki vakıf üniversitelerinden; İstanbul Aydın,İstanbul Kültür,İstanbul Ticaret Üniversitelerinin tam burslu bilgisayar mühendisliği bölümlerine de yerleştirilme ihtimaliniz yüksek.
      Tercih döneminde başarılar dilerim.

      Sil
  2. İYTE İngilizce Bilgisayar Mühendisliği tuttu yardımlarınız için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Edebiyatında Sanatçıların Ünvanları

İstanbul Öykücüsü:Sait Faik Abasıyanık Sultanü'ş Şuara:Baki Vatan Şairi,hürriyet şairi:Namık Kemal İstiklal Marşı Şairi,Ümmetçi Şair:Mehmet Akif Ersoy İstanbul Şairi:Yahya Kemal Beyatlı Şair-i Azam,tezatlar şairi:Abdülhak Hamit Tarhan Lale Devri Şairi:Nedim Evler Şairi:Behçet Necatigil

Türk Edebiyatında Nehir Romanlar veya Üçlemeler

Bir yazarın bir topluluğun,bir ailenin belli bir zaman dilimindeki yaşamını anlattığı birbirinin devamı olarak yayımlanan eserlere nehir ya da ırmak roman denir.Bazı nehir romanlar üçlemedir. Aynanın İçindekiler Serisi- Attila İlhan: B ıçağın Ucu, Sırtlan Payı, Yaraya Tuz Basmak, Dersaadet’te Sabah Ezanları, O Karanlıkta Biz, Allah’ın Süngüleri Reis Paşa, Gazi Paşa  Akçasazın Ağaları Serisi- Yaşar Kemal: Demirciler Çarşısı Cinayeti, Yusufçuk Yusuf  Esir Şehir Üçlemesi- Kemal Tahir: E sir Şehrin İnsanları, Esir Şehrin Mahpusu, Yol Ayrımı

Hukuk Fakültesi 2010-2011 Başarı Sıralamaları Karşılaştırması

Hukuk,her yıl adaylar tarafından çok talep gören bölümlerden biri.Her yıl çok büyük değişimlerin yaşanmadığı biliniyor ancak bu yıl kontenjanlarda artışlar söz konusu.Siz de tercihlerinde Hukuk Fakültelerine yer verecek adaylardan biriyseniz size rehber olması için Hukuk Fakülteleri 2010 ve 2011 (0,15 katsayısı baz alınarak) başarı sıralamaları karşılaştırılmasına bakabilir,b u yılki hukuk kontenjanlarındaki artmayı da göz önünde bulundurarak ilerisi için yaklaşık olarak bir fikir sahibi olabilirsiniz. Tercihlerinizi yaparken size yardımcı olması dileğiyle... Hukuk Fakülteleri'nin 2010 ve 2011'de son aldığı öğrencinin başarı sıralarını inceleyerek yıllar içindeki değişimleri (ne kadar yükselip,düştüğünü) görebilirsiniz.                   2010 Başarı Sırası                                 2011Başarı Sırası Akdeniz Ü:              10.700                                                              15.600 Anadolu Ü:               8.300