Yazarların Eserlerini Ayrıntılı Tanıma

Yazar ve Eserlerini Tanıma


Aşağıdakilerden hangisinde bir bilgi yanlışı vardır?

A)Sabahattin Kudret Aksal Sait Faik Abasıyanık Hikaye Armağanına layık görülen "Gazoz Ağacı" adlı hikayesinde okurlarını hovarda,sorumluluk duygusundan uzak bir genç olan Saim'in yaşamına tanıklık ettirmiştir.
B)Aka Gündüz "Bir Şoförün Gizli Defteri" adlı romanında dürüst,çalışkan,yardımsever şoför Aksaraylı Erol'un hayatından kesitler sunmuştur.
C)Feyza Hepçilingirler Sait Faik Hikaye Armağanına değer görülen yapıtı
"Eski Bir Balerin" değişenin içinde değişmeyeni yakalamış,evrensele doğru giden yolun ışığını bulmuş,insanı kavrayan ve çarpıcı bir anlatımla meydana gelmiş öykülerden oluşmuşur.
D)Bahaeddin Özkişi 1975'de Peyami Safa Roman Yarışmasında Başarı Ödülü alan "Sokakta" adlı yapıtında bir sokak çerçevesinde,insanlardaki değişimi ve aldatılmış insanlığın dramını ele almıştır.
E)Nezihe Meriç "Berlin'in Nar Çiçeği" adlı romanında iki farklı kültürden gelen insanların Almanya'da kesişen,içiçe geçen dünyalarını sergilerken,sevginin çağımızda bile sona ermeyen birleştirici gücünü anlatmıştır.





Çözüm:Bilgi yanlışı E şıkkında vardır.Çünkü Berlin'in Nar Çiçeği Nezihe Meriç'in değil Füruzan'ın eseridir.





Amacım sizlere ÖSYM nin sormayı sevdiği son dönem Türk edebiyatçılarını tanıtmak çünkü bu yazarlarımızı bilirseniz çok zor soruları bile rahatlıkla cevaplayacaksınız...Farklı yazarlar hakkında bilginiz olsun.Hazırlıksız yakalanmayın...

1 yorum:

  1. Güzel soru. Bu sene Nezihe Meriç, Murathan Mungan, Pınar Kür ve ya Elif Şafak'ı sorarlar gibime geliyor.

    YanıtlaSil